torsdag 30. oktober 2008

Forskjellige male aktiviteter

En dag her på skolen fikk vi i oppgave å lage et bilde med maling som er for små barn som må skjønne at det er "lov" å ekprimentere med maling og bare bruke fantasien sin. Så det vi gjorde var at vi lot malingen dryppe rundt på arket, blande fargene, brette arket over midten osv.

Vi fikk et hefte med forskjellige male aktiviteter. En aktivitet i heftet er "Rennebilde". I denne aktiviteten trenger man flytende maling og et A3-ark. Det man skal gjøre her er å helde f.eks. to eller tre farger på et ark. Man burde tynne ut fargene i vann først. Og så skal man løfte arket opp og la fargene renne i hverandre og snu arket rundt i forskjellige vinkler. Når man synes fargene er fint blandet, legger man bare arket til tørk. Man kan som en ekstraoppgave bruke et sugerør til å blåse fargene rundt på arket.
Jeg tror denne aktiviteten kanskje passer best til elever fra 2. - 3. trinn, fordi hvis mindre barn enn dette skal gjøre denne aktiviteten er det lett at det blir mye søl fordi de ikke har like god kontroll på motorikken ennå. Og jeg tror at barn som er eldre enn dette kan synes dette er en litt for lett og kjedelig oppgave.

Ingen kommentarer: